Färdigmålat

 
Nu är det klart och grönt och fint. Vi är supernöjda med färgvalen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4G i skogen!

 
Nu har vi (Matte...) äntligen fixat internetuppkoppling. Och tänka sig, det funkade både med det trådlösa och 4G trots att vi bor mitt ute i skogen. Nu gäller det bara att hitta lite tid att uppdatera bloggen med bilder från vårat fina hus :)
 
 
 
 

Målning pågår

 
Vi har hela iden varit ganska säkra på att huset ska bli grågrönt, men inte lika säkra på vilken grön och inte alls överens om vilken färg knutar, foder och vindskivor ska ha. Förra veckan blev det lite panik eftersom målaren började bli klar med grundfärgen. Så efter en lite smått kaotisk halvtimme i en färghandel, där "snart 2-åringen" for runt som ett skållat troll och sorterade om färgprover, lyckades vi inhandla en provburk med färg. Sen var det bara att provmåla och hålla tummarna för att vi skulle vara nöjda med färgen för det fanns inte så mycket tid att ändra sig på... Som tur var så kändes färgen perfekt, och ju mer som blir målat desto nöjdare är vi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

XL Bygg i Hägersten!

 
Jag bestämde mig redan när jag började blogga att jag inte skulle göra någon reklam för de produkter och leverantörer som vi använder oss av eftersom vi ju betalar för allt vi handlar. Men nu ska jag göra lite avkall på mina principer. Inte för att vi fått något gratis, för det har vi inte, utan för att vi fått så fantastiskt bra service.
 
XL Bygg Hägerstens Brädgård fixade fram våra fönsterhandtag på mindre än ett dygn, för husleverantören skulle det ta ca två månader..., och personalen är dessutom jättetrevliga och hjälpsamma. STORT TACK! Nu har vi äntligen en barnsäker övervåning och kan flytta in i vårat hus.
 
 
 
 

Allt ska man behöva göra själv...

 
Det här med nyckelfärdigt har flera gånger visat sig vara en sanning med modifikation, så också nu. Vi fick en ganska allvarlig anmärkning på besiktningen, våra fönster på övervåningen har inte godkända lås, eller rättare sagt inga lås alls... Ett snabbt försök till lösning var att använda fönsterhandtag som snickarna hade liggande på kontoret. Dessa var inte helt lika dom som sitter där nu men eftersom vi ska byta på hela övervåningen så tyckte vi inte att det gjorde nåt, men tyvärr så passade dom inte.
 
En månad efter besiktning har det fortfarande inte hänt nåt och vi har inte kunnat flytta in i huset eftersom det finns risk för att den klåfingriga snart 2-åringen ska lyckas öppna fönstren. Så idag ringde jag till snickaren som berättade att Skidstahus satt sig på tvären (som vanligt) och inte tänkte göra nåt förrän efter semestrarna. Men efter ett samtal från min far så hörde dom faktiskt av sig och berättade att det var helt omöjligt att få fram handtagen nu och att dom inte ens kunde beställas förrän efter den 5 augusti och att det då dessutom skulle vara väldigt lång leveranstid.
 
Men med den erfarenhet jag faktiskt har av min egen bransch så vet jag att leveranstider oftast går att korta ner ganska mycket bara man anstränger sig lite så jag fick igenom att jag kunde köpa handtagen själv och dra av kostnaden från slutfakturan. Sagt och gjort, maken googlade fram närmaste återförsäljare som visade sig ligga väldigt nära, och där var det inga problem att beställa. Visserligen har fönstertillverkaren stängt, men handtagstillverkaren har öppet och imorgon kan jag hämta mina handtag :)
 
 
 
 

RSS 2.0