Trappa

 
Vi har under ganska lång tid, drygt ett år, funderat på vad vi ska ha för trappa vid groventrén. De stentrappor jag hittat på blocket har ganska snabbt fått kalla handen av maken och mitt förstahandsval att hitta en stor, platt och fin sten någonstans på gården har väl inte funkat jättebra...
 
Så i väntan på den perfekta stenen klädde vi in en lastpall med virke som blivit över från altanbygget. Snabbt, enkelt och faktiskt ganska snyggt. Och 3-åringen uppskattar att hon slipper klättra för att komma in i huset :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Äppelplockning

 
Har man inga egna äppelträd får man gå till grannen och palla och är man inte tillräckligt lång får man ta morfar till hjälp för att nå godsakerna :)
 
 
 
 
 
 

Trädgårdslandet!

 
Det skulle inte bli så stort, men det blev ca 4x8m och har dessutom kompletterats med 4 pallkragar, växthus och odlingsbädd runt växthuset. En hel del jobb har det blivit, men som det har levererat! Hela sommaren har vi kalasat på sockerärtor, spenat och små späda morötter och rödbetor och nu plockar vi tomater och zucchini nästan varje dag. Några gurkor har det också blivit trots sent sådda frön. Nu är dessutom vintermorötterna och palsternackan klara och egen potatis har vi haft sedan midsommar. Alla plantor uppdrivna från frö och enbart gödslade med koskit från grannens ladugård. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0