Växthus

 
Vi har börjat skruva ramen till mitt växthus och jag undrar lite hur jag tänkte här...
 
Jättestor ram. Försökte få 3-åringen att vara storleksreferens men hon stod inte stilla tillräckligt länge...
 
4.3 x 2.8 meter är ju jättestort, men det blir nog bra. Jag ska använda överblivna reglar från altanbygget och bygga en lite högre ram än den som levererades med, och sen ska jordankare slås ner så att det inte blir ett flygande växthus.
 
 
 

Home sweet home

 
Äntligen klart. Äntligen torrt. Äntligen möblerat. Äntligen kan vi flytta hem!!!
 
 
 
 
 

Jag verkar vara en kass fotograf men...

 
 
...här kommer några bilder på vårat vita golv. Nu ser det ut som det ska, äntligen!!!
 
Vi bor kvar en vecka extra hos pappa/svärfar/morfar så att lacken ska hinna torka ordentligt innan vi ställer tillbaka möblerna, inte nödvändigt men önskvärt enligt golvkillen och det går ingen nöd på oss, vi har ju inte flyttat så långt :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Altanen by night

 
 
 
 
 

Nu börjar det likna nåt

 
Golvet är slipat och vitoljat en gång. Nu väntar ytterligare en strykning med vitt och sen 2 eller 3 lager mattlack. På söndag blir det förhoppningsvis klart, och visst blir det bra. Känslan som vi tänkt oss från början är på väg tillbaka och vi slipper ett gult golv.
 
Lite mörka bilder men det syns iaf att färgen har ändrats.
 
Före
 
Efter
Före
 
Efter
 
 
 
 
 
 

Ett eget trädgårdsland

 
Några vändor med jordfräsen, en skopa gödsel från arrendatorns ladugård och en make som burit en väldig massa betongstenar = Trädgårdsland!!!
 
 
Lillgrisen hjälpte till att så
 
 
 
 

Vi flyttar ut

 
Efter många turer så är det nu äntligen dags, golvet ska slipas om. Företaget som sålde golvet skulle ju först stå för allt, sen ändrade dom sig och skulle stå för hälften och nu är det åter till ursprungsplan att dom tar reklamationen fullt ut. Ska bli spännande att se hur dom ska lösa slipning vid trappa och bardisk och hur dom ska få dit våra limmade lister igen utan att förstöra dom, men dom påstår att det kommer att gå bra. Dessutom ska en planka bytas då slitytan har släppt från plywooden, blir nog också en utmaning eftersom plankorna är limmade på plattan...
 
Så vi flyttar till grannen, även känd som pappa/svärfar/morfar, och får tillbaka vårat hus på lördag, förhoppningsvis med ett golv som är vitt och fint istället för gult!
 
Plankan som har släppt
 
 
Golvet före slipning...
 
 

Vår i mitt hus

 
Igår trotsade jag regnet och smet över till grannen och snodde lite blommande kvistar.

 
 
Kvitten och plommon

 
 
 
Om man tittar ut genom fönstret i sovrummet kan man nästan tro att vi har en egen trädgård och inte bara en massa jord...
 
Genom fönstret syns lekstugan jag fick för 30 år sedan och huset som jag är uppvuxen i.
 
 
 
 
 

RSS 2.0