Tänk att man kan bli så glad för en grushög och en liten grävmaskin...

Idag var vi ute hos pappa och tittade på våran "sandöken" som morbror kallar tomten, och nu kan man ana att det ska stå ett hus där. Marken är höjd och hörnen på huset är utsatta med pinnar. Dräneringsrör, rensbrunn och radonrör är på plats och stenkista och början till avlopp är grävda.
 
Så här såg det ut på tomten idag
 
Fast jag blev lite förvånad över att grunden kändes så liten, har hela tiden tyckt att vi bygger ett stort hus, nästan 200kvm. Men det kommer säkert att bli bra, vi har ju mätt ut rummen tidigare och är nöjda med storleken. Det blir så klart annorlunda när huset är på plats.
 
 

Bygget har startat!

Igår skrevs kontraktet med grundentreprenören och idag var han på plats för att börja sätta ut huset. Det känns som att vi tänkt rätt med placeringen och tur är väl det för nu går det snart inte att ändra sig. Om ca tre veckor kommer vi om allt går enligt planerna att ha en färdig grund och sen blir det till att täcka över och hoppas på en mild och snöfri vinter.
 
Ska nog tjata lite på Skidstahus också och se om dom kan klämma in vårat hus lite tidigare i produktionen... ;)

Byggsamråd

I måndags var det byggsamråd och hela familjen Bourdin låg däckade i magsjuka...man börjar ju undra om det inte är meningen att vi ska lyckas bygga det här huset.
Som tur var nöjde sig kommunen med att pappa var på plats och nu är allting klart för att starta upp bygget.
 
ÄNTLIGEN!!!

Kom igen nu växthuseffekten...

Sitter och väntar på priser från de olika grundentreprenörerna och känner mig ganska stressad över att termometern visar lite för få plusgrader...
Håller alla tummar jag har för att det blir varmare i nästa vecka för då kan vi nog få till våran grund i år. Annars blir det lite trixigt att kunna ta emot väggarna v.7
 
 
Så här ser det ut på tomten just nu
 
 

RSS 2.0