Nu är det nära

 
Pratade precis med Skidstahus och idag ska huset lastas för att i helgen köras ner till Nykvarn, och på måndag morgon kl. 7 kommer husleveransen!!!
 
Ska bli spännande att se om chauffören klarar av att ta sig ner för backen hemma, jag antar att det är en isbana just nu eftersom det regnat och varit plusgrader några dagar. Kanske får ta och sanda lite i helgen, annars är det risk för att huset hamnar på åkern och inte på tomten...
 
 
 

Kontrakt, kontrakt och kontrakt

 
Nu är vi snart klara med valet av entreprenörer och igår skrev vi kontrakt med byggare, rörmokare och elektriker. Känns framför allt skönt att kontraktet med byggaren är klart eftersom det är tänkt att dom ska resa huset om en vecka.
 
Det kom även en mindre bibel från Skidstahus igår, i form av bygghandlingar. Och självklart så var det saker som var fel. Börjar bli sjukt trött på alla dessa fel nu, det kan ju inte vara meningen att jag ska hålla koll på internkommunikationen på Skidstahus... Men eftersom jag har bestämt mig för att vara jobbig och elak tills jag får allt som jag vill så var det ju bara att ringa och gnälla. Hur dom sen löser det till är ju faktiskt upp till dom, om jag har betalat extra för vissa saker så är det väl inte för mycket begärt att jag faktiskt också får dessa levererade.
 
Jag har också bråkat lite med HTH-säljaren, killen som verkar missuppfatta allt och lite till hade gjort en egen lösning för våra överskåp, och trots att jag mailat och bett honom ändra så hade han struntat i det. Men nu ska det också vara fixat och jag hoppas verkligen att jag hittar alla fel innan huset står på plats. Det blir nog till att läsa ritningar ikväll...
 
 
 

En kladdig ritning

 
Så här ska det bli när det är klart. Ritningen är full med färg och markeringar eftersom vi har en massa egna idéer om materialval och inredning.
 
 
 
 
Leveransdatumet närmar sig, bara 1½ vecka kvar och då får vi äntligen se huset i verkligheten, nervöst...
 
 
 
 

Nu börjar det bli på riktigt...

 
Efter mängder med snöskottning, bortglömda leveranser och borttappade ritningar så är nu äntligen grunden gjuten. Förhoppningen var att det skulle ha skett för flera veckor sedan och grunden skulle ha hunnit torka ganska mycket innan väggarna levererades, men nu blev det av lite olika anledningar inte så. En lösning för att skynda på torkningen är att vi förutom den vattenburna golvvärmen även gjutit in några slingor med elektrisk golvvärme som vi kan köra igång innan rörmokaren kopplat in den provisoriska värmepumpen.
 
Det var lite nervöst att se grunden på marken. Hittills har vi ju bara tittat på ritningar och inte riktigt sett något resultat i verkligheten, men nu känns det som att det faktiskt kommer att stå ett hus där snart. Så nu börjar alla funderingar om ifall vi gjort rätt val av fönster, dörrar och golv... kommer det att fungera med kaklet vi tänkt oss eller blir det för mörkt... har vi valt rätt hantverkare... Listan kan göras lång och när man ligger mitt i natten och funderar på om det ska vara 9 eller 12 spotlights i köket då vet man att det kommer att bli några jobbiga månader innan allt är klart.
 
Vi har i alla fall träffat snickarna som ska bygga huset, och dom verkar bra. Vi har faktiskt varit ute och tittat på ett hus som dom byggt tidigare och där såg allt bra ut. Förhoppningsvis kommer det att bli bra hos oss också för om 2 veckor kommer huset!!!
 
 

JAAAAAAAAAAAAAAA


Grunden är äntligen gjuten!!! Imorrn ska vi ut och kolla och då kan jag äntligen lägga in en bild på nåt anat än snö...


RSS 2.0