Grunden är framgrävd...igen

 
 
 
Nu är det full fart på arbetet igen och killarna fick som vanligt börja med att skotta snö.
 
Rörmokaren är fortfarande försvunnen så han får nog sparken nu, tur att det finns andra som inte springer och gömmer sig när det är dags att jobba, annars hade vi fått en grund utan både golvvärme och vatten...
 
Efter en koll på väderrapporten har dom skjutit på gjutningen till nästa vecka när det förhoppningsvis både är plusgrader och uppehåll.Vi håller tummarna!
 
 
 

Tidigarelagd husleverans :)

 
Nu är det klart att våra ytterväggar kommer att levereras en vecka tidigare än planerat, alltså v.6! Skidstahus försäljare har tjatat på mig i flera veckor och undrat om vi kan ta emot huset tidigare, men jag ville ha ett klart besked från våran grundentreprenör innan jag sa ok. Och idag fick jag veta att det inte skulle vara några problem alls.
 
Är faktiskt riktigt imponerad av killarna som gör grunden för trots snöstorm och riktigt dåligt byggväder så har dom kunnat jobba på. Imorse skottade dom fram grunden och håller just nu på och sätter ut isoleringen. Dom räknar med att gjuta inom ett par dagar och sen är det bara att täcka över och vänta på väggarna. Dom tröttande dessutom på att vänta på besked från rörmokaren om vem som skulle lägga vattenrören i grunden så dom ska göra det själva. Skönt med entreprenörer som ser till att saker blir gjorda så att arbetet inte blir stillastående...
 
 

Snö...

 
Den här snön var väl kanske inte riktigt vad vårat bygge behövde, men killarna som gör grunden har kämpat på och nu är underlaget klart för besiktning. Sen ska isolering och armering läggas ut och sen är det äntligen dags att gjuta.
 
 
Under snö och presenningar finns början till en grund
 
 
Isoleringen ligger och väntar
 
 
Det ser dessutom ut som att det ska bli lite snällare väder om någon vecka, hoppas verkligen att det stämmer. Fast grundkillarna påstår att dom gjutit i -22 grader och dom ser inga problem alls med vädret just nu.
 
Vi har också fått en förfrågan från Skidstahus om vi kan ta emot huset en vecka tidigare och om alla håller tidsplanen så ska vi nog lyckas med det :)
 
 

Dålig uppdatering, jag skyller på bebisen...

 
Precis när jag satt mig vid datorn för att lägga in helgens bilder från bygget så vaknade familjens minsta medlem och ville inte somna om...
Återkommer imorgon för ett nytt försök.
 
 
 

RSS 2.0