Problemlösning

 
Senaste veckan på bygget har mest bestått av diverse problemlösning. Det första problemet som uppdagades var att Skidstahus inte hade levererat varken ventilationsritningar eller material till ventilationen. Dom hävdade att det ingick i värmepumpen som vi valt bort... Men det står klart och tydligt i våra papper att det är just värmepumpen och inte ventilation som valts bort och efter flera veckors tramsande så gav Skidstahus till slut med sig och fixade fram både ritningar och material.
 
Nästa problem som dök upp var att arkitekten glömt att flytta skorstensröret på övervåningen när vi flyttade kaminen på nedervåningen så nu krockar röret med en av balkarna i bjälklaget... Har fått besked om att det bara är att växla av balken men det blir ju extrajobb för snickarna...
 
Nästan samma problem har vi i köket där man ritat in en kanal från spisfläkten som är för bred för att få plats mellan yttervägg och den första balken, det ska tydligen också gå att växla av men med ytterligare extrajobb som följd.
 
Sen började det dyka upp problem med grunden. Ett avlopp i tvättstugan hade hamnat ca 15 (!!) cm fel och krockade med en vägg. Som tur var fanns plats att flytta väggen lite och sen kan plattsättaren fixa till resten.
 
Det inkommande vattnet i tvättstugan har också hamnat fel så vi har lite problem med att placera värmepumpen. Men vi kom fram till en helt ok lösning där vi flyttar ut värmepmpen från väggen så att vattenrören hamnar bakom och på så sätt slipper vi ställa pumpen närmare ytterdörren.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0