Här är dom

 
Fiskluftsventilerna...
 
 
 
Snälla säg att dom inte är så himla hemska...
 
 
 

Ytskikten börjar komma på plats

 
I veckan har snickarna satt upp innertak i hela huset och lagt golv i alla sovrum på övervåningen. Dom har även satt upp dom hemska friskluftsventilerna och jag måste erkänna att det ser bättre ut än vad jag trodde. Dom är ju fortfarande väldigt fula, men jag kommer nog att vänja mig. Eftersom jag gjorde om ventilationsritningen lite så sitter dom ju i alla fall där jag vill och är så gömda som möjligt... 
 
 
Taket klart i vardagsrum...
 
 
...kök...
 
 
...och  hall
 
 
Det är grundmålat på hela övervåningen och spacklat på nästan hela bottenvåningen och jag hoppas att det snart är dags för tapeterna. Dom ligger sedan ett par veckor och väntar i sina kartonger och jag tror att det kommer att bli så fint! Men jag antar att det ska målas färigt överallt först så jag får nog vänta ett tag till...
 
 
 
Grundmålat och färdigt golv i alla sovrum.
 
 
 

Målaren skickade en bild...

 
...på golvet i Lillys rum.
 
 
 
 

Schaktmassor efterlyses

 
Vi behöver jord för att fylla ut tomten, mycket jord, väldigt mycket jord... Så om någon annan husbyggare i närheten av Nykvarn har lite över så tar vi tacksamt emot. Lämna en kommentar så hör jag av mig :)
 
Mitt i bilden syns stupet som behöver fyllas ut.
 
 
 
 

Hänt i huset

 
Efter många turer om vad som egentligen är godkänt i våtrum så har nu gipset bytts ut från vanligt till våtrumsgips. Rörmokaren har flyttat badkarsblandaren upp på vägg, den skulle egentligen ha suttit på badkarskanten men vi hittade ingen som klarade designkontrollen, alla var helt enkelt för fula... Det innebar att rörisen fick dra om rören till badkaret och som tur var så var inte taket i tvättstugan, som ligger under badrummet, igensatt så han kunde komma åt rören.
Fönstren har bytt plats också så nu är alla fönster hängda åt rätt håll.
 
Stora badrummet med godkänt våtrumsgips och flyttad badkarsblandare
 
 
Målaren har börjat förmåla i sovrummen och det blir galet stor skillnad med lite färg på väggarna. Nu känns rummen mycket större och oron för att vi bygger ett för litet hus börjar släppa lite.
 
Förmålat i Lillys rum
 
 
Snickarna har satt i skjutdörrarna i våran garderob och i skafferiet och har börjat sätta takpanelen på bottenvåningen.
 
 
Skjutdörr in till min (eller våran...) walk-in-closet
 
 
Skjutdörr in till skafferiet
 
 
Takpanel i vardagsrummet
 
 

Ventilation???

 
Ventilation á la Ullånger, kanske att alternativ till dom fula freshventilerna...
 
 
Idag var det dags för flytt av fönster. Det krävdes många mail mellan mig, säljaren och Skidstahus för att alla skulle förstå hur fönstren skulle vara hängda, och ändå blev det fel... Det var någon i produktionen som bytte plats på fönstren i badrum och sovrum så nu får dom stackars snickarna byta tillbaka.
 
 
 

En liten uppdatering

 
Just nu händer det massor i huset, målaren har spacklat klart på övervåningen och har börjat grundmåla, nästan alla väggar nere är färdiggipsade, elektrikerna har rättat till några små missar och rörmokaren håller på och gör lite ändringar i stora badrummet, pga en velig kund som ändrade sig sista stund...tack Christian :)
 
Vi har också gjort lite ändringar i köket och bestämt oss för att byta märke på kyl, frys, micro och ugn. Kyl och frys var en nödvändig ändring eftersom jag insåg att märket som vi tänkt oss från början var 3 cm för höga...det hade ju kunnat bli lite snopet. Och när vi ändå ändrade så körde vi på med ugn och micro också och bestämde oss för att köpa en ångugn, något som vi funderat på flera gånger men tyckt var för dyrt. Hoppas att vi kan spara in den kostnaden på någon annan post.
 
 
Spotlights i köket
 
 
Trassel...
 
 
Spotlights i lilla badrummet
 
 
Städpersonalen i arbete
 
 
 

Överdimensionerat???

 
Jag antar att det är lite mer snö och blåst i Norrland än vad vi är vana med för dessa små nätta stolpar ska bära upp taket över entrédörrarna. Liggandes så här så ser dom gigantiska ut men det kommer nog att bli bra när dom väl är på plats. Och hellre lite överdimensionerat än tvärtom...
 
 
 
 
 
 

Platsbesök

 
Idag var det dags för kommunens platsbesök på bygget. Våran KA var också på plats och kollade så att allt såg bra ut. Vi gick igenom vilka intyg som behövde lämnas in för att vi ska kunna få ett slutbesked när bygget är färdigt och det verkar som att vi har koll på allt. Jag var lite nervös inför mötet eftersom jag inte riktigt visste vad som skulle hända men vi var överens om allt och bokade även in en preliminär besiktnigsdag. Nu ska jag bara försöka få till slutbesiktningen på samma dag så vi får allt avklarat på samma gång.
 
I huset verkar allt gå enligt plan, elektrikerna blev klara igår och snickarna är klara med innertaket på övervåningen och har börjat sätta igen väggarna på bottenvåningen. Tyvärr så upptäckte jag ett fel som elektrikern gjort, ett lamputtag satt ca 25cm fel. Petigt kan tyckas men lampan ska vara centrerad över bardisken i köket så det är ganska viktigt att den hamnar rätt. Ett värre fel upptäckte jag igår då dom hade lyckats sätta matningen till spegelbelysningen i lilla badrummet över toalettstolen istället för handfatet, men som tur var så var inga väggar igensatta så det blir lätt att flytta...
 
 
Taket klart i Lillys rum...
 
 
...och i extrarummet...
 
 
...och i hallen.
 
 
Förberett för utebelysning och givare till värmepump.
 
 
 
 
  

Utsikten från vårat sovrum :)

 
 
Nu ska vi bara såga ner en tall eller två och röja lite vid sjön så kommer det att bli perfekt!
 
 

Tak och spackling

 
Eftersom elektrikerna var på annat håll igår så jobbade snickarna inne igen och nu har dom börjat sätta innertaket. Vi köpte till en vitvaxad furupanel, istället för de skivor som ingick, till alla rum utom badrum, tvättstuga och klädkammare. Panelen köptes genom Skidstahus och vi hade inte sett något färgprov på den så det var en liten chansning, men det blir verkligen superbra. Den kom dessutom i hela längder så vi slipper skarvar i nästan alla rum, bra jobbat Skidstahus!
 
Ett väldigt stort plus till våran fantastiske snickare också som sätter spikarna nästan helt osynligt, kan kännas som en väldigt liten detaj men det gör mycket för "finishen".
 
Panelen färdig i vårat sovrum
 
 
Nästan klart i Lillys rum
 
 
Den målande gymnastikläraren har också kommit igång och trots att han kände sig lite ringrostig så fick han snabbt upp farten med spacklingen ;) 
 
 
 
 

Exteriörbilder

 
När elektrikerna intog huset så började snickaren med utomhusarbete igen. Farstukvisten vid entrén är på gång och i veckan kommer nog taket på också.
 
Trädäck vid entrén
 
 
Huset sett från norrsidan
 
 
Bild från "sjösidan". Min lekstuga, som jag fick när jag slutade med napp, skymtar bakom träden, förhoppningsvis kommer den snart att användas igen av en ny leksugen liten dam.
 
 

Limträbalk, del 5000...

 
Har inte hört nåt om den skadade limträbalken på länge så idag ringde jag säljaren för att kolla hur det går. Det visar sig att ingen vill ta på sig ansvaret (=betala för återställadet...) för skadan och ord står mot ord...
 
Byggaren säger att balken var monterad på väggsektionen vid leverans och var skadad när den levererades. Skidstahus påstår att balken levererades separat och att den lyfts fel vid lossning. Tänk vilken tur att jag är en liten papparazzi vid bygget för efter en snabb koll på bilderna ser man klart och tydligt vem det är som talar sanning.
 
Fortsättning lär följa...
 
Här kommer en vägg MED monterad limträbalk flygande. Verkar heller inte ligga nån lyftrem runt balken...
 
 
 

RSS 2.0